Mohlo sa to skončiť naozaj zle. Adam Raiter, ktorý súťaží v kmeni AZUA, hrdo vylovil z vody rybu. Ihneď ju priniesol k ostatným, aby sa ňou pochválil. Johana sa veľmi potešila, pretože taká ryba nasýti celý kmeň. Vtedy však ešte ani netušili, o akú rybu ide.
Adam totiž vylovil jednu z najjedovatejších rýb na svete. S ježovkou treba narábať naozaj opatrne. V tele má nebezpečný jed. Aj napriek tomu sa však môže konzumovať. Ak však pri jeho príprave spravíte chybu, následky môžu byť smrteľné. V orgánoch tejto ryby sa totiž nachádza nebezpečný tetrodotoxín. Japonskí šéfkuchári prechádzajú aspoň tromi rokmi náročného tréningu, aby rybu dokázali pripraviť bez rizika, že vás usmrtí.
Zdá sa, že naši ostrovania mali tentoraz šťastie. V špeciálnom vydaní Survivor Xtra sa dozviete viac o tomto nečakanom incidente.